Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V bytě ve Velkém Meziříčí ráno hořelo, v péči zdravotníků skončili čtyři lidé

V pondělí časně ráno zasahovaly tři jednotky hasičů u požáru v bytě v domě na ulici Nad Tratí ve Velkém Meziříčí. V péči zdravotníků skončili čtyři lidé. Majetková škoda vzniklá požárem se vyšplhala na půl milionu korun.

Požár byl na linku tísňového volání 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen v 03:52 a na místo události operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů z Velkého Meziříčí společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Velkého Meziříčí a Měřína.

Požár vypukl v jednom z pokojů bytu. Před plameny stihly dvě dospělé osoby a dvě děti utéct na balkon. Hasiči je následně vyvedli z bytu za použití vyváděcích masek. Všichni čtyři skončili v péči zdravotníků, kteří je převezli do nemocnice na pozorování dvěma sanitními vozy.

Zasahujícím hasičům se podařilo požár velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Možná skrytá ohniska hoření jednotky vyloučily použitím termokamery. Zakouřené prostory hasiči odvětrali přetlakovou ventilací.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 500 tisíc korun. Požár vznikl vlivem technické závady na elektrické vyhřívané dečce, kterou majitelé nechali zapnutou na sedací soupravě v obývacím pokoji.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet