Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chevrolet Corvette skončil na svodidlech

Při sobotních automobilových závodech do vrchu na Točnou u Zbraslavi se nezapotili ani tak záchranáři posádky Trans Hospital, ale pražští hasiči, kteří se snažili přes dvě hodiny opatrně sundat jeden ze závodních vozů, jenž skončil po dopravní nehodě na svodidlech.

Při sobotních automobilových závodech do vrchu na Točnou u Zbraslavi se nezapotili ani tak záchranáři posádky Trans Hospital, ale pražští hasiči, kteří se snažili přes dvě hodiny opatrně sundat jeden ze závodních vozů který skončil na svodidlech. Co a jak se stalo?

Pražští hasiči byli včera, 19.7. 2008 ve večerních hodinách k dopravní nehodě, jenž se stala v rámci Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu, tentokrát na trase Zbraslav – Točná. Jeden z účastníků závodu skončil se svým Chevroletem Corvette přímo na svodidlech, naštěstí z havarovaného vozu vyvázl nezraněn. Hasiči poté sundali havarovaný soutěžní vůz ze svodidel, ze kterých musel být kus vyřezán, aby bylo možné auto dostat zpět na komunikaci. Celý zásah trval dvě hodiny a na pomoc přijel i těžký vyprošťovací speciál AV-30 ze smíchovské požární stanice.


Info: ZZS Trans Hospital

-wap-

Sdílet