Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči vytahovali Octavii z příkopu, na pomoc přijel vyprošťovací speciál

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly ve středu 6. 1. 2016 ráno v Ostravě-Heřmanicích u nehody osobního automobilu Škoda Octavia, která skončila v hlubokém příkopu na střeše. Řidič středního věku se lehce zranil na pravé ruce, ošetřili ho zasahující hasiči. Octavii vyzvedl na silnici a poté na vozidlo odtahové služby vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon.

Nehoda se stala ve středu ráno před půl osmou v Orlovské ulici, vedoucí z Heřmanic do Rychvaldu. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Slezská Ostrava a Zábřeh, odkud byl povolán vyprošťovací speciál Bizon.

Octavia ležela v hlubokém příkopu šikmo opřená o jeho stěny střechou a zároveň levým bokem. Hasiči nejprve otočili havarované vozidlo pomocí hydraulické ruky Bizona na kola a postavili na okraj příkopu, potom pomocí závěsného kříže na hydraulické ruce Bizona vytáhli auto na kola na silnici.

Po odmontování baterie a odebrání osobních věcí již ošetřeným řidičem hasiči naložili octavii na vozidlo odtahové služby. Během zásahu z ní neunikly žádné provozní kapaliny. Vyprošťování a nakládání Bizonem trvalo půl hodiny, silnice mezi Heřmanicemi a Rychvaldem byla po tuto dobu zcela uzavřená.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet