Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Hořiček na Náchodsku havaroval zahraniční autobus, jednoho z cestujících museli resuscitovat

Sedm jednotek hasičů zasahuje od dnešní jedenácté hodiny dopoledne u obce Hořičky na Náchodsku, kde havaroval plně obsazený zahraniční autobus.

Ten skončil převrácený na boku v poli. Uvnitř autobusu cestovalo celkem 49 lidí, z toho šest zraněných cestujících transportovaly posádky pozemní a letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje do nemocnice. Další zranění byli záchranáři ošetřeni na místě. Hasiči evakuačním autobusem a cisternami převezli zbývající cestující do Hořiček, kde jim bylo poskytnuto zázemí a kde vyčkají na náhradní autobus. Na místo byl povolán také hasičský psycholog pro poskytnutí psychologické intervence účastníkům nehody.

Podle dostupných informací, zatím policisté evidují osm zraněných, ale počet se s nejvyšší pravděpodobností zvýší. Z toho jeden cestující musel být na místě zdravotníky resuscitován a poté byl letecky vrtulníkem transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, další zranění, většinou náctileté děti, byli rozvezeni do okolních nemocnic.

řekla nám por. Mgr. Eva Prachařová z Policie ČR

Na místě zasahují profesionální hasiči z Jaroměře, Náchoda a centrální stanice Hradec Králové, dále dobrovolní hasiči z Hořiček, Červeného Kostelce, Úpice a Chvalkovic.

Sdílet