Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

MSA chystá v Evropě prodej nového dýchacího přístroje G1, v Americe je z něj velký hit

Pravidelní čtenáři si jistě vzpomenou na červnovou reportáž z Interschutzu, ve které jsme představovali prototyp dýchacího přístroje G1 od firmy MSA. Vzbudil obrovský celosvětový zájem a nyní se jeho prodej chystá i v Evropě a České republice. Nám se podařilo získat exkluzivní fotky verze připravené právě pro nás.

Jak už bylo zmíněno, dýchací přístroj G1 – „Global First – Světová jednička“ byl vyvíjen pro hasiče na celém světě. Největší zájem ale vzbudil v USA a Kanadě, tam se ho prodalo skoro sedm tisíc kusů. Zaoceánští kolegové tak dostali půlroční přednost při jeho výrobě, v roce 2016 se ale podívá také na evropský kontinent.

Přečtěte siTermokamera pro každého hasiče - to je nový koncept dýchacího přístroje G1 firmy MSA

Nejvyšší verze přístroje je doslova prošpikována elektronikou, nechybí telemetrie, zobrazení stavu tlaku v masce, mikrofon, či zesílení hlasu systémem VOICE. Veškerá data lze sdílet do tabletu. Přístroj sám vypočítává, kolik minut a vteřin ještě vzduch v přístroji vydrží. Dostupná však bude i verze bez „elektrických pojítek“ :-)

Vše je připraveno pro bezproblémové ovládání v rukavicích, lahev lze vyměnit bleskově – šikulové to zvládnou pod 15 sekund.

Prodej v České republice tedy odstartuje letos, na fotkách můžete vidět ukořistěné fotografie jediného českého vzorku.

Sdílet