Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Diskuse a přihlašování na webu POŽÁRY.cz – nová lepší verze

Po ostrém testu jsme opět hodnotili a vylepšovali. Po přečtení všech připomínek, jsme udělali několik zásadních změn. Přihlašování a diskuze na webu se tak výrazně vylepšila.

Po ostrém testu jsme opět hodnotili a vylepšovali. Po přečtení všech připomínek, jsme udělali několik zásadních změn. Přihlašování a diskuze na webu se tak výrazně vylepšila.

Po přečtení několika vašich připomínek a našem redakčním testu jsem spolu ses poučnosti Sabre vylepšili a zdokonalili diskusi i přihlašování.

Přihlásíte se a zůstanete, kde jste právě na webu. Pochopili jsme, že přihlašovat se hned po vstupu na web vás prostě nebaví. Když pak hledáte uvnitř webu a chcete aktuálně reagovat, po přihlášení vás systém „hodil" na hlavní stranu. To jsme opravili, takže teď zůstanete právě tam, kde jste před přihlášením byli.

Trvalé přihlášení funguje. Co se týká přihlášení, hodně vyřešil nový systém trvalého „přihlášení na tomto počítači". Je to komfortní a jednoduché, stačí při přihlášení zaškrtnout tuto možnost v políčku pod heslem. Ale pozor, jedno úskalí tu je. Pokud se přihlašujete ze zaměstnání, a zapomenete se odhlásit, další kolega, který usedne k PC může přispívat pod vaším jménem.

Diskuse pod článkem by měla být již bez problémů. Odstranili jsme stránkování a tak se již z pravého boxu, kde jsou poslední příspěvky dostanete opravdu na ten, na který klikáte.

Vyhledávač jen pro diskusi. Konečně máte přímo v diskusním fóru vyhledávání. Pokud zadáte vyhledávání do hlavního webového vyhledávače, systém hledá v klíčových slovech a pak ve fulltextu. Pokud nejste „uspokojeni“ výsledkem hledání, máte ještě možnost kliknout na nápis „hledej v diskusi" v pravém rohu stránky s výsledky vyhledávání. Pak systém najde hledaný výraz jak ve fóru, tak v diskusi pod článkem. Navíc jsme umístili samostatný vyhledávač přímo do diskusního fóra.

Kde diskutuji? Ano už to budete vidět. Další staronovou funkcí je možnost vidět „kde diskutuji" tuto položku máte po přihlášení v horní bíle liště spolu s nastavením či personalizací webu.

A jako bonus k diskusi jsme pro vás připravili i další novinku. Od posledního přihlášení máte možnost vidět kolik nových příspěvků v každém článku přibylo. Nové příspěvky budou přímo v diskusi barevně označeny. Systém tak umožní lepší orientaci.

Co se týká samotné diskuse pod článkem, redakční systém nám umožňuje diskusi buď vůbec nezobrazovat nebo úplně kdykoliv zrušit. K tomuto kroku nechceme přistupovat, třebaže u jiných zpravodajských webů je to zcela běžné (pokud se diskutuje mimo téma či vulgárně). Každopádně plno diskusí se hltí díky komentářům, které s daným tématem článku vůbec nesouvisí. Uvažujeme o moderování některých diskusí s tím, že moderátor bude mít možnost odstranit příspěvek, který s tématem článku nesouvisí (vyřizování si vzkazů či osobní napadání).

Věříme, že s nové úpravy přispěly k ještě komfortnějšímu užívání webu, který pro vás každý den náš team připravuje. Jen pro vaši informaci, v květnu 2008 kdy byla nová verze spuštěna, nás sledovalo 2800 uživatelů denně. V červnu to již bylo kolem 3500 uživatelů denně. Podle statistik denní návštěvnost webu POŽÁRY.cz v červenci 2008 překročí hranici 4000 uživatelů denně.

Děkujeme

Sdílet