Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Kladně vzplál za jízdy autobus, v době příjezdu hasičů byl požárem již zcela zasažen

Krátce před půl šestou přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru autobusu v Kladně.

Na místo byla ihned vyslána profesionální jednotka hasičů z centrální stanice v Kladně s rychlým zásahovým vozidlem na podvozku Volkswagen Transportér, cisternovou automobilovou stříkačkou na podvozku Mercedes Benz a vyšetřovacím automobilem Toyota Hilux.

Již tři minuty po ohlášení události bylo první vozidlo hasičů na místě a provedeným průzkumem bylo zjištěno, že požár je většího rozsahu. Dále bylo zjištěno, že autobus je poháněn palivem CNG ,které je umístěno v tlakových láhvích na střeše. Na místo byl následně vyslán velitel čety se Škodou Yeti a cisternová automobilová stříkačka CAS 30 Tatra 815/7.

Hasičům se podařilo požár pomocí několika C proudů s pěnou a vysokotlaku dostat pod kontrolu.Následně provedli ochlazení tlakové nádrže na střeše vozidla. Dle vyšetřovatele byla příčinou požáru technická závada na vozidle. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na čtyři miliony korun.

Sdílet