Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V troskách dodávky zahynuli dva lidé

Dne 22. července 2008 v 15.59 hodin byli profesionální hasiči přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici I/17 Ostrov – Čankovice. Střetla se zde hned tři vozidla – dva nákladní automobily a dodávka Mercedes Sprinter.

Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se dodávka rozpůlila na dvě části. V troskách vozu zahynuli dva lidé. Hasiči ihned prováděli průzkum v blízkém okolí, zda po nárazu z dodávky ještě někdo nevyletěl. To se nepotvrdilo. Hasiči poté zajišťovali vozidla proti požáru. Ještě před příjezdem hasičů mělo totiž jedno vozidlo doutnat. K požáru ale nedošlo.

Na místě byli lehce zraněni řidiči nákladních automobilů. Po vyšetření a zadokumentování nehody, hasiči vyprostili z dodávky dvě bezvládná těla a dále odstranili následky nehody. Jeden nákladní automobil převážel chlazená kuřata a ve druhém byly převáženy cihly. Při vyprošťování nákladních automobilů došlo k poškození nádrže s naftou (otvor o průměru přibližně 6 mm). Hasiči ihned zamezili úniku pohonných hmot a uniklou naftu posypali sorbentem.

Silnice byla přibližně 8 hodin neprůjezdná.

por. Vendula Horáková

tisková mluvčí

HZS Pardubického kraje

-kaw-

Sdílet