Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zloději v hasičském muzeu

Cenné historické předměty související s činností hasičského sboru zmizely ve středu 23. července 2008 z Hasičského muzea v Chocenicích. Neznámý pachatel se dovnitř dostal i přes bezpečnostní systém a odnesl si staré hasičské přilby, historické uniformy a opasky, různé památné tiskoviny a například také lampy na povoz.

Cenné historické předměty související s činností hasičského sboru zmizely ve středu 23. července 2008 z Hasičského muzea v Chocenicích. Neznámý pachatel se dovnitř dostal i přes bezpečnostní systém a odnesl si staré hasičské přilby, historické uniformy a opasky, různé památné tiskoviny a například také lampy na povoz. 

exponáty muzea

Věci, které zloději odnesli mají nejen historickou hodnotu, ale jsou to velmi cenné předměty. Zmizely pouze starožitné předměty, u kterých se předpokládá vysoká cena, další věci včetně obálky s penězi zůstaly netknuté,“ říká správce tamního muzea Václav Kaiser a dodává, že by rád požádal každého, kdo by se setkal s tím, že mu byly nabídnuty podobné předměty ke koupi, aby se na něj obrátil. Telefonní číslo na správce Hasičského muzea v Chocenicích je 606 259 444.

Info: Alena Marešová, HZS Pk

-wap-<o:p></o:p>

Sdílet