Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda zastavila na více jak půl hodiny u Dynína dopravu, srazila se dvě vozidla

Dnes po půl osmé ráno přijali policisté na lince tísňového volání oznámení o dopravní nehoda se zraněním několika osob na silnici I/3 u obce Dynín na Českobudějovicku.

Po příjezdu dopravních policistů Skupiny dopravních nehod České Budějovice zjistili, že se u odbočky na obec Dynín střetla dvě vozidla, užitkové vozidlo tovární značky Hyundai a osobní vozidlo tovární značky BMW.

K nehodě vyjeli profesionální hasiči z obou směrů silnice. Operační důstojníci vyslali jednotky ze stanic České Budějovice, Suché Vrbné a Soběslav.

Když hasiči k nehodě přijeli, podal velitel zásahu po průzkumu zprávu, že se jedná o střet osobního automobilu značky BMW a dodávky Hyundai. Dodávka zůstala po střetu stát na silnici, BMW sjelo do příkopu. Při nehodě utrpěly zranění celkem čtyři osoby.

Jedna z nich byla vyproštěna z havarovaného auta ještě před příjezdem hasičů, další zůstala zaklíněna. Hasiči na její vyproštění použili vyprošťovací zařízení. U nehody přistál vrtulník LZS, který vyproštěnou osobu transportoval do nemocnice.

Další tři zraněné osoby odvezly sanitky ZZS. Zároveň s vyproštěním hasiči zajistili místo nehody a oba vozy proti požáru a proti úniku provozních kapalin.

Vendula Matějů, HZS Jihočeského kraje

Dle předběžných šetření pravděpodobně 57 letý řidič vozidly Hyundai, jedoucí od Neplachova nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem, dostal smyk a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem BMW.

Komunikace byla na více jak půl hodiny zcela uzavřena, pořádkoví policisté odkláněli provoz na okolních komunikacích. Po 10:30 hod. byl provoz zcela obnoven.

por. Bc. Milan Bajcura
Policie ČR
Sdílet