Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči uchránili kravín u hořícího seníku v Kunčicích pod Ondřejníkem

Krátce po půl druhé v noci 27. 7. 2008 vyjely jednotky hasičů Moravskoslezského kraje z okresu Frýdek – Místek k požáru seníku v horské obci Kunčice pod Ondřejníkem.

Po příjezdu na místo události hasiči provedli průzkum místa požáru. Zjistili, že hoří uskladněné lisované balíky sena v hale s rozměry téměř <st1:metriccon­verter productid=„400 m2“ w:st=„on“>400 m2</st1:metric­converter>. Jednotky ihned zahájily hašení vodními proudy. Průzkumem také hasiči zjistili, že v blízkosti hořícího objektu se budova kravína s ustájenými 50 kravami. Ty se díky včasnému zásahu hasičů podařilo před požárem uchránit.

Hasiči zajistili 3 traktory s vlečkami a 3 nakladače a postupně vyváželi hořící balíky sena ven z objektu seníku a na volné ploše blízké louky je pod dozorem hasičů nechávají postupně dohořet.

Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů HZS Moravskoslezského kraje, stanice Frýdek – Místek a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Kunčice pod Ondřejníkem, Frýdlant nad Ostravicí, Čeladná a Trojanovice.

Příčina požáru je v šetření vyšetřovatelů hasičů a Policie ČR. Škoda způsobená požárem je v celkové výši 410 tisíc korun (160 tisíc korun škoda na uskladněném seně a 250 tisíc korun škoda na střeše seníku). 

<o:p> </o:p>

Info: kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje
<o:p>
</o:p>

-wap-<o:p></o:p>

Sdílet