Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D1 na Novojičínsku se převrátil polský kamion s masem, na místo tak zamířily tři jednotky hasičů

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Novojičínska zasahovaly ráno na dálnici D1 u nehody polského kamionu Volvo s masem, které skončilo v příkopu na pravém boku u Suchdolu nad Odrou na kilometru 323 ve směru na Olomouc. Řidič vyvázl bez zranění. Z auta uniklo jen minimum provozních kapalin.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno ve čtvrt na devět ráno. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje – ze stanic Bílovec a Nový Jičín, s nimi také jednotka dobrovolných hasičů z Oder, ale ta se mohla vrátit zpět na základnu.

Hasiči zabezpečili havarovaný kamion před požárem a přesvědčili se, že řidič opravdu není zraněn. Menší únik provozních kapalin do betonového korýtka v dálničním příkopu zasypali nasákavým sorbentem. Doprava na dálnici ve směru na Olomouc byla v tomto úseku (zhruba v délce 100 metrů) svedena do jednoho pruhu (levého), nezpůsobila ale během dopoledne žádné dopravní komplikace.

Hasiči ještě počkali na avizovaný příjezd zástupců dopravní firmy a odjeli na své stanice. Majitelé firmy sehnali náhradní kamion, do něhož jejich zaměstnanci překládali obsah kamionu – kusy masa. Firma se zřejmě domluvila na následném postavení a odtažení kamionu se soukromou odtahovou službou, také bez asistence hasičů.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet