Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ranní krmení vodní havěti

Na žádost Policie ČR vyjeli v pondělí 28. července 2008 v 04:05 hodin profesionální hasiči HZS LK ze stanice Semily k dopravní nehodě dodávky do místní části Bořkov obce Slaná u Semil. Na místě bylo zjištěno, že v říčce Oleška je na boku dodávkový automobil s pečivem, které se vysypalo do vody. Kvůli hrozícímu úniku provozních kapalin hasiči za pomoci vyprošťovacího jeřábu dodávku vyzvedli z říčky a na vozovce ustavili na kola. Po vyčištění koryta od zbytků nákladu se hasiči vrátili na základnu.

V Kuřivodech havaroval kamion

V pondělí 28. července 2008 v pravé poledne přijalo operační středisko hasičů žádost Policie ČR o pomoc při nehodě kamionu v části Kuřivody obce Ralsko. Na místo byli vysláni profesionální hasiči HZS LK ze stanice Česká Lípa, HZS StčK ze stanice Bělá pod Bezdězem a jejich dobrovolní kolegové z Mimoně. Průzkumem hasiči zjistili, že nákladní automobil DAF s návěsem je na boku a zaklíněn do stromu. Řidič v té době byl již mimo vozidlo a v péči zdravotníků ZZS. Hasiči provedli protipožární opatření a odčerpání unikajícího oleje z proražené olejové vany. Dříve uniklý olej na komunikaci hasiči ohradili a zlikvidovali sorbentem. K ohrožení životního prostředí nedošlo. Na místě byli ponecháni dobrovolní hasiči z Mimoně a profesionálové se vrátili na své základny. Až do příjezdu náhradního vozidla a jeřábu ve 23:11 hodin bylo prováděno jímání unikajících zbytků oleje. Po té se i dobrovolní hasiči vrátili na základnu

Území okresu Liberec:

Ranní krmení vodní havěti

Na Chlumu hořel les

V pondělí 28. července 2008 byl v 15:14 hodin oznámen požár lesa na vrchu Chlum u Lomnice nad Popelkou. Na místo byli vysláni místní dobrovolní hasiči a profesionálové HZS LK ze stanice Semily. Na boj s požárem na ploše cca 40 × 40 metrů byly nasazeny dva vodní proudy. Zásobování hasební vodou bylo zajištěno kyvadlově cisternovou automobilovou stříkačkou. Po uhašení zjevně hořících míst bylo požářiště předáno místní dobrovolné jednotce a profesionálové se vrátili na svou základnu. Požár byl zcela likvidován v 19:10 hodin.



kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje



-swo-

Sdílet