Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár osobního auta na poli u Kvasic

Dne 29. 7. 2008 v 15:33 hod. byli hasiči informováni o požáru pole u Kvasic na Kroměřížsku. Na místo byly vyslány dvě jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Otrokovic se dvěma cisternami, které posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Kvasic.

Dne 29. 7. 2008 v 15:33 hod. byli hasiči informováni o požáru pole u Kvasic na Kroměřížsku.

Na místo byly vyslány dvě jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Otrokovic se dvěma cisternami, které posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Kvasic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru pole a osobního auta zn. Alfa Romeo s přívěsným vozíkem.

Řidič osobního auta popojížděl po poli s přívěsným vozíkem, když došlo k zapálení slámy a následnému požáru. Plameny zasáhly nejen slámu na poli, ale také osobní auto a vozík. Řidič se stačil zachránit útěkem, ale utrpěl přitom popálení na noze. O uhašení požáru se museli postarat až přivolaní hasiči.

V době příjezdu hasičů už bylo celé vozidlo v plamenech. Zásahem se však podařilo zabránit dalšímu šíření požáru do okolí a po poli se slámou. Částečně byl uchráněn i vozík. Spálené pole muselo být oboráno zemědělci.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že jel s vozíkem na sběr ovoce, když náhle vznikl požár. Ten se rychle rozšířil a on stačil pouze utéct.

Požár vznikl pravděpodobně při průjezdu polem od horkého výfuku osobního auta. Následně plameny poškodily přívodní palivové vedení a požár se rozhořel naplno. Zničeno bylo kompletně osobní auto a poškozen byl i přívěsný vozík. Způsobená škoda byla vyčíslena na 63.000 Kč. Přes počáteční odmítání byl následně muž přesvědčen, aby se svým zraněním na noze navštívil lékaře a nechal si popáleniny ošetřit.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet