Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vlak srazil na otrokovickém nádraží dvě osoby, jeden zraněný byl transportován do nemocnice vrtulníkem

Hlášení o osobě pod vlakem na nádraží v Otrokovicích přijali hasiči od dispečinku Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje dnes v 6:17 hodin. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z požární stanice Otrokovice a hasičům podniku Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Přerov.

Průzkumem hasiči na místě zjistili, že jeden zraněný muž leží pod stojící vlakovou soupravou a druhý zraněný muž leží na nástupišti. Muže z pod vagónu vyprostili hasiči za pomoci páteřní desky a po přeložení na nosítka ho přenesli do stojící sanitky. Muže ležícího na nástupišti přenesli do druhé sanitky na vakuových nosítkách.

Zdravotníci si pro jednu zraněnou osobu vyžádali transport vrtulníkem. Vrtulník však neměl u vlakového nádraží vhodné místo na přistání. Sanitka tak musela zraněného odvézt k vrtulníku do Kvítkovic u Otrokovic.

Druhá sanitka odvezla dalšího zraněného do nemocnice ve Zlíně.

Muži přecházeli přes koleje za stojícím rychlíkem, tedy v místě, kde není žádný přechod a vstup do kolejiště je veřejnosti přísně zakázán. Zranění byla následně překvalifikována na lehká. Škody na vlaku byly vyčísleny na 100 000 Kč a provoz byl obnoven v 8.55 hodin.

Mgr. Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce

Proč k nehodě došlo šetří Policie České republiky.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet