Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy v Husinci způsobil škodu za statisíce, plameny likvidovali hasiči ze čtyř jednotek

Osádky šesti zásahových vozů byly v pátek večer vyslány do Žižkovy ulice v Husinci k ohlášenému požáru rodinného domu. Informaci o požáru přijali hasiči na tísňovou linku 112 v 21:20 hodin.

Operační středisko HZS Jihočeského kraje na místo vyslalo profesionální hasiče ze stanice Prachatice a jednotky SDH obcí Husinec, Lažiště a Vlachovo Březí. Jako první k požáru přijeli profesionální hasiči, kteří okamžitě provedli průzkum. Zjistili, že nikdo z domu není zraněn a že požár zasáhnul především střechu včetně krovu.

Z domu byla zároveň vynesena jedna propan-butanová láhev. Velitel zásahu rychle rozhodnul o rozmístění hasebních proudů a již po necelé půlhodině nahlásil, že požár je lokalizován, tzn. je pod kontrolou zasahujících hasičů, dále se nešíří a množství zasahujících sil a prostředků je na požářišti v dostatečném poč­tu.

Hasební práce zabraly hasičům ještě další hodinu a půl. Teprve po půl dvanácté noční začal velitel zásahu odesílat jednotlivé jednotky zpět na základny. Krátce před půlnocí pak požářiště převzali místní dobrovolní hasiči, kteří jej monitorovali až do rána.

Požár způsobil škodu za 800 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet