Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bývalé moštárny

Ve čtvrtek 31. července byl v 22:39 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár bývalé moštárny v Tištíně. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a Kojetína a dobrovolní hasiči z Tištína, Nezamyslic a Němčic nad Hanou.

V průběhu včerejšího dne, čtvrtku 31. července, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 27 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

6 požárů,

6 dopravních nehod,

12 technických pomocí a

3 ostatní události.

KRAJ

Výjezdy v souvislosti se žněmi

V posledních dnech se začínají množit výjezdy hasičů v souvislosti se žňovými pracemi na polích. V průběhu včerejšího dne, čtvrtku 31. července, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem ke třem takovýmto událostem.

V 17:29 hodin byl nahlášen na operační středisko hasičů požár kombajnu v obci Bedihošť (Územní odbor Prostějov). Kombajn se vracel z pole do garáže. Požár v motorovém prostoru způsobil podle majitele předběžnou škodu 50 tisíc korun.

V 17:44 hodin byl nahlášen na operační středisko hasičů požár strniště na poli v obci Police (Územní odbor Sever). Na místo vyrazili profesionální hasiči z Uničova a dobrovolní hasiči z Lukavice, Mohelnice, Třeštiny a Troubelic. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár strniště o rozměrech 300 × 20 metrů. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

V 19:53 hodin byli požádáni profesionální hasiči z Přerova o úklid vozovky od rozsypaného obilí. Na křižovatce na ulici Velké Novosady hasiči uklidili asi 10 m2 rozsypaného obilí.

PROSTĚJOV

Požár bývalé moštárny

Ve čtvrtek 31. července byl v 22:39 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár bývalé moštárny v Tištíně. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a Kojetína a dobrovolní hasiči z Tištína, Nezamyslic a Němčic nad Hanou. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří ve dvou budovách, u jedné hořela střecha o rozměrech 20 × 5 metrů, ve druhé budově bylo požárem zasaženo seno na ploše asi 20 × 3 metry. Na této budově musela být rozebrána střecha kvůli vyskladnění nehořícího sena. Požár hasičům komplikovalo velmi silné zakouření objektu. Požár způsobil předběžnou škodu 100 tisíc korun, jeho příčina je zatím v šetření. Požár byl zlikvidován v 4:30 hodin, do dnešního rána střežila požářiště místní jednotka dobrovolných hasičů.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-swo-

Sdílet