Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Obyvatelé paneláku utíkali před plameny

Rozsáhlou evakuaci obyvatel dvanáctipatrového panelového domu v Kopřivnici si v noci na čtvrtek vyžádal požár, který vypukl kolem 22. hodiny ve sklepě a postupně se rozšířil do vyšších pater. Lékaři museli ošetřit devět lidí včetně jednoho ze zasahujících hasičů.

17.7. 09:19
KOPŘIVNICE – „Jeden z občanů ohlásil policistům kolem půl jedenácté večer, že hoří v paneláku v ulici Pod Moravií. Policisté okamžitě předali oznámení hasičům a záchranné službě.

Krátce na to musela více než stovka obyvatel narychlo opustit své domovy. Oheň, který podle zjištění hasičů vznikl v rozvodně elektrického proudu ve sklepě a šachtou se dostal až do devátého patra, způsobil, že byly chodby i byty zavaleny dýmem.

"Lékaři ošetřili devět osob. Dva lidé, kteří se nadýchali zplodin, byli převezeni do nemocnice. Kouře se nadýchal i jeden z hasičů.
Azyl našli ve škole
Hasičům se podařilo oheň lokalizovat a uhasit. Lidé se zatím nemohou vrátit do svých bytů, protože panelák se nejdříve musí vyvětrat. Evakuovaní proto dočasně našli azyl v místní základní škole.

"Hmotná škoda byla odhadnuta na 200 tisíc korun. Tato částka ale není konečná, může se po ohledání místa a vyčíslení škod samotnými nájemníky změnit.
Spáleniště ještě musí podrobně prohledat hasičský vyšetřovatel, aby určil přesnou příčinu vzniku požáru. "Nejpravděpodob­nější verzí se jeví závada na elektroinstalaci,“
Sdílet