Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři hasičské jednotky bojovaly s požárem bytu ve věžáku v Mostě

Čtyři hasičské jednotky bojovaly v středu odpoledne s požárem bytu v 9.nadzemním patře ve věžovém domě v Mostě. Požár si vyžádal evakuaci 32 obyvatel věžáku. Nejen byt ale celý věžák byl značně zakouřen.

Podle velitele zásahu Petra Pospěcha tak hasiči zasahovali vodním proudem nejen zevnitř bytu, ale i pomocí výškové techniky z venku. Evakuovat do bezpečí muselo být nakonec dvaatřicet lidí. Dva z nich se nadýchali kouře a skončili v péči záchranné služby.

Na místo se postupně sjely čtyři hasičské jednotky. Vedle profesionálních hasičů z Mostu to byli i hasiči podniků Severní energetická a Unipetrol. Povolána byla i jednotka dobrovolných hasičů z Obrnic. „Problém nastal s přehořelou stoupačkou, ke které jsme se nemohli zpočátku dostat. Nakonec se nám podařilo plameny dostat pod kontrolu. Společně se strážníky a policisty byla provedena evakuace obyvatel věžáku,“ dodal velitel zásahu Pospěch.

K požáru přijel i primátor města Jan Paparega, který zajistil evakuační autobus a především náhradní ubytování pro některé obyvatele věžáku.

„Zatím nemáme informace, že by uvnitř vyhořelého bytu někdo zůstal. Při požáru nebyl nikdo zraněn ale nemáme stoprocentní jistotu, že v bytě nikdo není,“ řekl na místě zásahu velitel Petr Pospěch.

Zásah hasičů sledovalo velké množství lidí. Mnozí evakuovaní si v průběhu zásahu, jakmile to bylo jen trochu možné, chodili v doprovodu hasičů pro své čtyřnohé miláčky do svých bytů.

Co bylo příčinou vzniku požáru je zatím v šetření. Jedna verze ukazuje i na úmyslné založení.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet