Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S novým dopravním automobilem DA10-L1MS Renault Master zasahuje jednotka SDH Březina

Dopravní automobil DA10-L1MS na podvozku Renault Master 2,3 dCi úspěšně prošel certifikací TÚPO a byl předán hasičům v obci Březina v okrese Blansko. Vozidlo bylo pořízeno z prostředků obce a dotace Jihomoravského kraje. Kompletní dodávku tohoto automobilu realizovala společnost MOTO-TRUCK CZ s.r.o.

Dopravní automobil na podvozku je Renault Master 2,3 dCi je určen primárně pro přepravu jednotky požární ochrany do místa zásahu.

Vozidlo v lehké hmotnostní kategorii je určeno pouze pro provoz na zpevněných komunikacích. Kabina umožňuje převoz celkem 9 osob včetně řidiče.

Sedadla jsou rozdělena do tří řad. Na obou stranách je vůz vybaven posuvnými dveřmi účelové nástavby. Prostor pro příslušenství je ze zadní strany přístupný pomocí dvoudílných dveří. Vozidlo má pochozí střechu nástavby přístupnou po žebříku, upevněném na pravém křídle zadních dveří.

Na kabině je Renault osazen světelnou a zvukovou signalizací. Na střeše je umístěno VRZ zábleskového typu, v přední masce je osazen pár zábleskových LED světel.

V prostoru pro příslušenství v nástavbě jsou namontovány držáky dýchacích přístrojů a dalšího materiálu. V zadní části se nachází výsuvné plato s motorovou stříkačkou PS12. Dělící přepážka je pevná. Osvětlení v nástavbě je provedeno pomocí LED světel.

Renault Master je dlouhý 6 198 mm, široký 2 070 mm a vysoký 2 950 mm. Maximální přípustná hmotnost je 4 500 kg.

Sdílet