Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve stáji uhořela kráva

K požáru zemědělských objektů vyjížděli hasiči ve středu (6. srpna 2008) ve dvě hodiny po půlnoci do obce Strašín na Klatovsku (část obce Zuklín). Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár kůlny a stodoly v těsné blízkosti rodinného domu.

Požár stodoly - Klatovsko

K požáru zemědělských objektů vyjížděli hasiči ve středu (6. srpna 2008) ve dvě hodiny po půlnoci do obce Strašín na Klatovsku (část obce Zuklín). Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár kůlny a stodoly v těsné blízkosti rodinného domu. Stodola byla při příjezdu jednotek celá v plamenech, hasiči začali okamžitě také ochlazovat přilehlý rodinný dům.

K místu požáru byla vytvořena dálková doprava vody a povolány další jednotky, protože požár se začal šířit i na uskladněné palivové dřevo u domu. Ve 3.16 hodin byl vyhlášen druhý poplachový stupeň. Ze stájí a chlévů byl vyveden dobytek. Jednu krávu se bohužel nepodařilo zachránit a ve stáji uhořela. Plameny také zničily drobné zemědělské stroje a malý traktor. Požár zasáhl celkovou plochu asi 20 × 40 m. Rodinný dům byl od požáru uchráněn, ale kromě dvou zemědělských objektů shořela také část uskladněného palivového dřeva na hranici. Ohořelé zbytky dřeva hasiči rozebrali a dohasili, na další hranici už se požár nerozšířil. Škoda byla majitelem vyčíslena na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 2 miliony korun. Jako příčina byla označena nedbalost ze strany majitele objektu. Krátce po sedmé hodině ranní byly vystřídány směny na místě události a hasiči pokračují v likvidačních pracích po požáru.

<o:p> </o:p>

Zasahující jednotky:

HZS Sušice
SDH Strašín
SDH Soběšice
SDH Nezdice na Šumavě
SDH Kašperské Hory



por.Mgr.Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje



-kuw-

Sdílet