Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Přerově dvě hasičské jednotky asistovaly při vyprošťování zaseknutých vysokozdvižných vo­zíků

Dvě jednotky profesionálních hasičů se v odpoledních hodinách pátku 19. 2. 2016 podílely na asistenci při vyprošťování zaseknutého nákladu pod železničním mostem ulice Kojetínská v Přerova.

Informaci o události převzalo operační středisko hasičů krátce před patnáctou hodinou. Postupně k události vyjela jednotka drážních hasičů (HZSp SŽDC) z Přerova a taktéž jednotka požární stanice Přerov.

Nákladní vozidlo převážející vysokozdvižné vozíky se při jízdě zaseknulo pod mostem a bylo nutné nejprve provést kontrolu stavu po kolizi a přivolání statika se specializací na mostní konstrukce a v následujícím čase pokračovat v bezpečném vyproštění převáženého nákladu. Hasiči na místě provedli nutná bezpečnostní opatření.

Vlastník vozidla se poté rozhodl k povolání soukromé společnosti specializované na vyprošťování, tato společnost veškerou činnost následně převzala a také úspěšně dokončila. Jednotky hasičů zde po celou domu zůstaly v rámci zajištění bezpečnostních opatření. Doprava v místě byla koordinována hlídkami Policie ČR.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet