Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další kamion uvízlý pod železničním mostem v Ostravě-Přívoze, tentokrát ruský

Zřejmě velmi špatnou oslavu čtyřicátin s hořkou příchutí bude mít za několik dní běloruský řidič ruského kamionu MAN, který ve středu 6. 8. 2008 odpoledne správně neodhadl výšku svého automobilu s nákladem minerální vlny a zapasoval se pod železniční most v Ostravě-Přívoze v Hlučínské ulici. Profesionální hasiči ze stanice Ostrava-Fifejdy museli uvolňovat vozidlo tři hodiny.

Muž vezl izolační materiál z Bohumína do Moskvy a Hlučínskou ulicí jel ve směru do centra. Zhruba hodinu po středečním poledni si nevybral vhodný zvýšený průjezd po tramvajových kolejích, který by bez potíží zdolal, ale silniční pás s omezenou světlostí. Hluboko pod železniční viadukt zarazil korbu MANu a poškodil přední část návěsu s minerální vlnou, která se rozsypala.

Na místo byla vyslána jako obvykle jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Ostrava-Fifejdy. Hasiči odklidili vysypaný náklad a vypustili kola návěsu, který se jim pak podařilo vytáhnout. Dobrou práci odvedli na vyproštění kabiny tahače. I tak byl tramvajový pás desítky minut uzavřen. Pak ještě vozovku uklidili.

Bezmála čtyřicetiletý zkušený řidič vyvázl bez zranění. Dechová zkouška podle zasahujících hasičů vyloučila, že by před jízdou pil alkoholické nápoje.

Podobných případů se pod již notoricky „známým" železničním mostem v Přívoze stává několik do roka, hlavně mimoostravským řidičům. Občas si vyžádají i zranění řidičů, jedoucích za nečekaně uvíznutými kamiony. Fifejdští hasiči tak již mají za poslední léta s vyprošťováním uvízlých vozidly pod mosty spoustu zkušeností, které mají opravdu na rozdávání…



Info: por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-

Sdílet