Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Události středečního odpoledne a noci na Vysočině

Ve středu 6. 8. v odpoledních hodinách a v noci se hasiči na Vysočině nezastavili. Dopravní nehody, při kterých došlo k usmrcení dvojice osob a zraněno bylo dalších sedm účastníků, likvidace uniklého benzínu a hořící kombajn.

Ve středu 6. 8. v odpoledních hodinách a v noci se hasiči na Vysočině nezastavili. Dopravní nehody, při kterých došlo k usmrcení dvojice osob a zraněno bylo dalších sedm účastníků, likvidace uniklého benzínu a hořící kombajn.

Výběr událostí:

15:54 hod – Žďársko, silnice mezi Bohdalovem a Rudolcem. Hasiči ze Žďáru nad Sázavou zde zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu a cyklisty. Při dopravní nehodě byly 2 osoby zraněny. Na místě zasahoval vrtulník zdravotnické záchranné služby. Hasiči museli havarované vozidlo vyprostit ze svodidel.

18:10 hod – Jihlavsko, Sedlatice. Profesionální hasiči z Jihlavy a dobrovolní hasiči ze Staré Říše a Dlouhé Brtnice hasili požár kombajnu Fortschritt E 516 B, na kterém vznikla škoda 70.000 Kč a také okolního strniště. Škoda 10.000 Kč vznikla na obilí v zásobníku. Hasiči včasným zásahem uchránili 12 ha pole s pšenicí v hodnotě 250.000 Kč. Příčinou požáru byla technická závada na kombajnu – zadřené ložisko.

21:37 hod – Jihlava, ulice Srázná, Úvoz, Tolstého, Dvořákova a náměstí Svobody. Hasiči z Jihlavy v úseku cca 3 km likvidovali pomocí sorbentů skvrnu od benzínu. Hasiči na likvidaci spotřebovali 17 pytlů sorbčních látek. V době likvidačních prací byl tento úsek Policií ČR uzavřen i pro městskou hromadnou dopravu. Úsek byl pro řidiče zprovozněn kolem 23:25 hod.

00:32 hod – Havlíčkův Brod, silnice směrem na Chotěboř. Hasiči z Havlíčkova Brodu zasahovali jako technická pomoc Policii ČR u dopravní nehody osobního automobilu, který skončil mimo vozovku a v kterém byla nalezena mrtvá osoba. Dopravní nehoda je v šetření Policie ČR.

02:59 hod – Žďársko, dálnice D1, 160. km směr Praha. Hasiči z Velkého Meziříčí a z Velké Bíteše vyjížděli v ranních hodinách na dálnici D1 k dopravní nehodě tahače návěsu a osobního automobilu Škoda Octavia. Při dopravní nehodě byla 1 osoba usmrcena (osobní automobil) a další 4 osoby zraněny (1 osoba byla převezena zdravotnickou záchrannou službou k ošetření do nemocnice, 3 osoby byly ošetřeny na místě nehody). Hasiči vyprosili usmrcenou osobu, umyli vozovku a naložili havarované vozidlo na odtah. V době dopravní nehody byla dálnice zcela uzavřena. V 05:16 hodin byl zprůjezdněn levý jízdní pruh dálnice. Nehoda je v šetření Policie ČR.

03:27 hod – Havlíčkobrodsko, silnice Radostovice směr na Dolní Město. Hasiči ze Světlé nad Sázavou k dopravní nehodě Škody Favorit, který skončil na střeše v příkopu. Hasiči poskytli zraněnému řidiči předlékařskou pomoc a poté ho předali zdravotnické záchranné službě. Technicky zabezpečili místo nehody.

Info: Denisa Vrbová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-wap-

Sdílet