Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nové vybavení převzali velitelé 23 jednotek, které v srpnu likvidovaly požár v Unipetrolu

Nové vybavení v celkové hodnotě téměř 250 tisíc korun převzali velitelé 23 jednotek dobrovolných hasičů od Unipetrolu RPA. Každá z jednotek obdrží tři nové hadice a rozdělovače s kulovými uzávěry. Z rukou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a jednatele Unipetrolu RPA Martina Durčáka velitelé také převzali pamětní listy jako upomínku a poděkování.

Během zásahu se na místě vystřídalo na 500 profesionálních a dobrovolných hasičů. Díky obětavosti a profesionálnímu zásahu se oheň nerozšířil, celou situaci se podařilo zvládnout bez závažnějších dopadů na lidské zdraví nebo na životní prostředí. Úspěšně se také minimalizovaly škody na výrobních technologiích.

Všem patří obrovské poděkování především za mimořádné nasazení během hašení požáru.

doplnil Marek Świtajewski, jednatel Unipetrolu RPA.

Na zásahu při likvidaci srpnového požáru se vystřídalo 42 profesionálních a dobrovolných jednotek požární ochrany z Ústeckého kraje a 14 jednotek ze Středočeského kra­je.

Přečtěte siHasiči likvidovali požár v areálu podniku Unipetrol v Litvínově, události předcházely exploze

Všem členům složek integrovaného záchranného systému patří velké poděkování. Hlavně díky jejich nasazení se podařilo situaci zvládnout. Velmi si jejich práce vážím.

uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

V Ústeckém kraji celkem působí 246 jednotek sboru dobrovolných hasičů a 36 jednotek profesionálních hasičů.

Pro společnost Unipetrol, která působí v rafinérském a petrochemickém průmyslu, znamenají dobře vybavené hasičské sbory větší garanci bezpečnosti nejenom pro její zaměstnance, výrobní technologie, ale také pro celé okolí.

UNIPETROL, a.s., ovládá společnosti, které působí v petrochemickém průmyslu v České republice. V roce 2005 se stal Unipetrol součástí skupiny PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Skupina Unipetrol se zaměřuje především na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a na petrochemickou výrobu.

Mikuláš Duda
Manažer tiskového oddělení, UNIPETROL, a.s.
Sdílet