Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Vysočině – den plný zásahů

Ve čtvrtek 7. 8. do 21:00 hodin večer hasiči na Vysočině zasahovali u 37 událostí, u kterých vznikla škoda 195.700 Kč a hasiči svými zásahy uchránili hodnoty ve výši 1.431.000 Kč. Z Těchto událostí bylo 12 požárů, 8 dopravních nehod, 15 technických pomocí a 2 plané poplachy.

Výběr ze zásahů


Požár sběracího stroje

V 11:29 hodin byl na Krajské operační a informační středisko HZS kraje Vysočina nahlášen požár sběracího vozu se sekačkou na poli u obce Martínkov u Moravských Budějovic. Po příjezdu na místo události byl již celý sběrací stroj zasažen požárem. Požárem bylo zasaženo i pole na ploše 5 ha. Hasiči v obci zřídili čerpací stanoviště a dálkovou dopravu vody. Pořážiště bylo oboráno traktorem. Na místě zasahovalo 6 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Škoda byla předběžně stanovena na 30.000 Kč. Příčinou požáru bylo cizí těleso v řezačce.

Požár pole a kombajnu

V 12:30 hod vyjížděli profesionální hasiči i dobrovolní hasiči z Velké Bíteše a dobrovolní hasiči z Osové Bitýšky, Svatoslavi, Rosic a Zastávky u Brna k požáru polního porostu a kombajnu za Velkou Bíteš směrem na Křoví. Na místě bylo zřízeno čerpací stanoviště a zajištěna dálková doprava vody. Požářiště bylo oboráno. Škoda vzniklá na obilí, slámě a kombajnu byla vyčíslena na 50.700 Kč. Hasiči uchránili hodnoty ve výši 1.331.820 Kč. Příčina zůstává nadále v šetření.

Tragická dopravní nehoda

V 12:50 hod vyjížděli hasiči z Jihlavy do obce Kamenice k dopravní nehodě osobního automobilu a motocyklu. Při nehodě byly dvě osoby zraněny. Motocyklista nakonec svým zraněním na místě podlehl. U událsti zasahoval vrtulník zdravotnické záchranné služby.

Hladké přistání větroně

V 15:02 hod bylo na Krajské operační a informační středisko nahlášeno nouzové přistání větroně u obce Služátky na Havlíčkobrodsku. Na místo vyjeli hasiči ze Světlé nad Sázavou a také sanitka zdravotnické záchranné služby. Pilotovi se naštěstí podařilo přistát bez zranění i bez poškození letounu.

Dopravní nehoda motocyklisty

V 18:17 hodin vyjížděli hasiči ze stanice Pelhřimov do Humpolecké ulice v Pelhřimově směrem k obchvatu k dopravní nehodě osobního automobilu a motocyklu. Při dopravní nehodě byla zraněna jedna osoba, která byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči na místě provedli zabezpečení vozidel proti požáru, likvidaci uniklých provozních kapalin pomocí sorbentů a úklid havarovaných vozidel.

Ilustrační foto

Denisa Vrbová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-swo-

Sdílet