Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Ostravsku zničil ohěň 20 hektarů pole

Čtrnáct jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 7. 8. 2008 odpoledne u požáru vzrostlého obilí a strniště v Klimkovicích (okres Ostrava), který ztěžoval silný vítr. Hasičům se podařilo uchránit před ohněm několik rodinných domků u pole a menší les. I tak přesahuje škoda na 20 zasažených hektarech pole milion korun.

Požár na poli s obilím, které bylo zhruba z poloviny sklizeno, byl zpozorován a ohlášen na Centrum tísňového volání Ostrava ve čtvrtek po půl čtvrté odpoledne jako požár slámy. Na místo byly vyslány tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z ostravských stanic a jedenáct jednotek dobrovolných hasičů z Ostravy a okolních měst a obcí.

I přes silný vítr, který šíření ohně podporoval, dostali hasiči požár pod kontrolu již za hodinu a půl, především od okrajů pole. Traktor zemědělského družstva mezitím zaorával již uhašené části pole. Po 18. hodině byl požár uhašen na celé ploše. Na místě zůstali zhruba do půl deváté večer na kontrolu požářiště dobrovolní hasiči z Klimkovic.

Požár se obešel bez zranění. Vznikl od kombajnu, který měl uvolněnou sekací lištu. Ta třela o další kovové části kombajnu a přitom se silně zahřívaly žací zuby.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvč
íHZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet