Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodách zemřeli dva lidé

Dva lidé zemřeli při pěti dopravních nehodách, k nimž dnes ráno a dopoledne vyjížděli hasiči v Jihomoravském kra­ji.

Dva lidé zemřeli při pěti dopravních nehodách, k nimž dnes ráno a dopoledne vyjížděli hasiči v Jihomoravském kra­ji.

K první ze série nehod hasiči vyjížděli krátce po 4. hodině na dálnici D2 u Blučiny na Brněnsku. Na 14. kilometru dálnice ve směru na Břeclav se vozidlo Ford Fusion po střetu se srnou zřejmě dostalo do smyku a zezadu do něj narazilo vozidlo Peugeot 205. Ve Fordu, který po nehodě skončil převrácený na střeše, byli zraněni tři lidé. V Peugeotu, který narazil do středových svodidel, byl zraněn jeden člověk. Hasiči pomohli zdravotníkům při ošetřování zraněných, na vozidlech udělali protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Po vyšetření nehody pak převrácené vozidlo Ford otočili zpět na kola.

V 6.03 hodin hasiči vyjížděli do Evropské ulice v Brně-Modřicích, kde se střetla dvě osobní auta a malý motocykl. 42letý řidič malého motocyklu nehodu nepřežil. Hasiči sorbentem zasypali uniklé provoní náplně a pomohli při úklidu vozovky.

V 7.05 hodin hasiči vyjížděli k nehodě dvou osobních aut v Rakovecké ulici v Brně-Bystrci. V zatáčce u hradu Veveří se čelně střetl Ford Galaxy a Ford Eskort Combi. V autech, která skončila částečně mimo vozovku, byli zraněni tři lidé. Při příjezdu hasičů byli všichni zranění v péči zdravotníků. Hasiči na autech udělali protipožární opatření a sorbentem zasypali skvrnu uniklého oleje, který se roztekl na plochu cca 10 čtverečních metrů. Jedno z vozidel, které překáželo dopravě, odtlačili na okraj vozovky. Do příjezdu policistů také hasiči řídili dopravu.

K dopravní nehodě na železnici hasiči v 8.34 hodin vyjížděli na trať Hodonín – Rohatec. Nákladní vlak srazil 54letého muže, který nehodu nepřežil. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn. Na místo vyjely dvě jednotky hasičů ze stanice v Hodoníně a jednotka hasičů Českých drah. K vyproštění zemřelého muže na místě zůstala jednotka hasičů Českých drah, hasiči z Hodonína ukončili zásah.

Krátce po 10. hodině hasiči ze Znojma vyjížděli k dopravní nehodě v obci Pavlice, kde se střetl motocykl Yamaha s osobním vozidlem Mazda 323. Auto zůstalo na vozovce, motocykl skončil mimo silnici. Při nehodě byl zraněn řidič motocyklu. Ve vozidle Mazda zraněn nikdo nebyl. Motorkář byl při příjezdu jednotky HZS již v péči zdravotníků. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření a odpojili baterii. Z auta nevytekly žádné ropné látky, pouze menší množství chladící kapaliny. Hasiči po vyšetření nehody uklidili z vozovky střepy a úlomky plastů a ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-wej-

Sdílet