Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Pěnčíně vzplála střecha rodinného domu, škoda je více než milionová

Ve čtvrtek 25. února 2016 byl v 4:54 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár střechy rodinného domu v obci Pěnčín na Konicku.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice v Konici a v Prostějově a dobrovolní hasiči z Pěnčína, Kostelce na Hané a Náměště na Hané. Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažena celá střecha velkého rodinného domu a uskladněné seno a sláma na půdě. Uvnitř domu se nikdo nenacházel, obyvatelé se evakuovali před příjezdem hasičů sami. Byly kontaktovány rozvodné závody, aby zajistili vypnutí elektrického proudu.

Hasiči v průběhu likvidačních prací rozebírali střešní konstrukci, čistili půdní prostor, ohořelé věci vynášeli na volné prostranství, kde je dohašovali. Jednotky dále dohašovaly ohniska požáru a zbylé ohořelé střešní trámy.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu za dvě hodiny po oznámení, likvidaci velitel zásahu zatím nehlásil (stav k 9:20 hodině), hasiči jsou stále na místě.

Výše škody byla předběžně stanovena na 1,2 milionu korun, příčina vzniku požáru se šetří. Při události nebyl nikdo zraněn.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet