Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včasným zásahem hasičů se požár nestihl z přístřešku rozšířit na přilehlou garáž

Šest minut před třináctou hodinou byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár přístřešku a garáže v obci Senohraby.

Operační důstojník k místu události ihned vyslal jednotky HZS ze stanice Říčany s technikou CAS 15 Mercedes Benz, CAS 30 Tatra 815/7, AP 27 Tatra 815 a VEA Škoda Yeti, dále jednotky SDH Senohraby s vozidlem CAS 32 Tatra 148 a SDH Pyšely také s vozidlem CAS 32 Tatra 148.

V době příjezdu první jednotky byla požárem zasažena velká část přístřešku a požár se dále rozšiřoval na přilehnou garáž. Vzhledem ke špatné příjezdové cestě, bylo nutné ustavit zásahovou techniku pod pozemkem a následně natáhnou dopravní a útočná vedení. Hasičům se díky včasnému zásahu podařilo požár rychle lokalizovat a tím zabránit jeho rozšíření na garáž.

Následně hasiči v dýchací technice provedli vyskladnění přístřešku, ve kterém se nacházelo dřevo a dohašení skrytých ohnisek. Na místě byla do devatenácté hodiny ponechána místní jednotka na dohlídku. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Sdílet