Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Cikháje havaroval řidič s osobním vozidlem, hasiči jej z vozidla museli vyprostit

Ve čtvrtek v 12,29 hod byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikace u obce Cikháj na Žďársku. Na místo události operační důstojník Krajského operačního a informačního střediska HZS Kraje Vysočina vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice ve Žďáře nad Sázavou.

Řidič s osobním vozidlem Škoda Fabia narazil do stromu, po nehodě skončil vůz převráceny na boku. Ve vozidle zůstala uvězněná dvoučlenná osádka. Hasiči na vozidle provedli protipožární opatření a vozidlo zajistili proti převrácení.

Následně za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení odstřihli zadní část střechy a ve spolupráci se zdravotníky vyprostili zaklíněného zraněného řidiče. Poté vystoupila z vraku vozidla i lehce zraněná spolujezdkyně. Ta byla po nezbytném ošetření na místě události převezena k dalšímu ošetření do nemocnice sanitním vozem. Řidič byl transportován do nemocnice letecky.

Hasiči na místě události velmi úzce spolupracovali se zasahujícími policisti a během šetření události řídili na komunikaci provoz kyvadlově. Po zdokumentování události policií jednotka asistovala při vyproštění vozidla a naložení na odtahovou službu.

Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet