Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Helicopter Show 2016 diváci viděli ukázky činnosti policistů, hasičů i zdravotníků

Nejlepší jezdci motorsportu i nejzkušenější piloti se v termínu 13. – 14. května 2016 představili na letišti v Hradci Králové. Paralelní konání největší letecké akce zaměřené na vrtulníky s Rally a Autosalon Show přilákalo na letiště více než dvacet tisíc diváků. Jednotný vstup a dva programy, tedy nejrozsáhlejší motoristickou a leteckou show v České republice, si diváci užili i letos.

Páteční den byl věnovaný zejména odborníkům z řad složek integrovaného záchranného systému (IZS) a partnerům obou akcí. Široká veřejnost si užila sobotní celodenní program letecké a automobilové show.

Obě akce patří již několik let k nejoblíbenějším tohoto typu. Jejich spojení je velkou výhodou pro diváky, kteří si rychlost ve všech podobách užijí na zemi i ve vzduchu po celý den.

V rámci leteckého dne byl připraven opravdu bohatý program včetně premiéry, která na královéhradeckém nebi nebyla ještě k vidění.

Dopoledne probíhaly ukázky činnosti Policie ČR, Hasičských záchranných sborů ČR i zdravotnické záchranné služby. Nechyběla ani hromadná nehoda se zásahem složek IZS společně s vrtulníky, která je divácky nejžádanější.

zhodnotil akci za organizátora Helicopter Show Daniel Tuček


Z motoristického programu prozradil zajímavosti organizátor Karel Pohner:

Areál Czech Ringu připravil pro diváky Rally Show ty nejlepší české i zahraniční teamy z motorsportu (rally, drift, formule, okruhy, vrchy, offroad – Dakarské speciály).

Nechyběly závodní legendy ani historické i současné sportovní vozy a veteráni. Ukázka novinek většiny světových automobilek diváky okouzlila na Autosalon Show.

Nezapomenutelné zážitky na vlastní kůži byly jedním z lákadel letošního ročníku. Jízdu ve většině závodních speciálů na rally duálním okruhu se skokem přes most, v okruhových speciálech nebo v extrémním terénu bylo možné za kredity vyzkoušet přímo na místě.

Rychlost zažili návštěvníci v nejnovějších modelech aut nebo za zády zkušených pilotů ve vzduchu. Opravdové dětské závodní stroje vybavené bezpečnostními prvky si otestovali i nejmenší závodníci. Ti odvážní se svými rodiči pocítili jaké to je převrátit se s autem na střechu nebo řídit formuli 1 na simulátorech.

Foto: Otakar Svatek
Sdílet