Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Rychnovsku hořela zemědělská usedlost

V noci z pátku na sobotu likvidovali hasiči požár zemědělské usedlosti v obci Čánka u Opočna na Rychnovsku. Požár způsobil škodu za 500 tisíc korun, nikdo nebyl zraněn.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v sobotu (9. srpna 2008) v 02:49 hodin. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, dále byly povolány sbory dobrovolných hasičů z Opočna, Dobrušky, Českého Meziříčí a Bohuslavic. Když na místo dorazila první jednotka hasičů, byla již střecha zemědělské usedlosti o rozměrech zhruba 30 × 10 metrů ve třetí fázi hoření. Část objektu byla využívána jako sklad a opravna automobilů. Hasičům se podařilo včas vyvést z opravny pět osobních automobilů a zachránit další zařízení a vybavení autodílny. Hasiči po celou dobu zasahovali v dýchacích přístrojích a požár se jim podařilo dostat pod kontrolu krátce před čtvrtou hodinou ráno. Následně odvětrali za použití přetlakové ventilace prostory objektu.

Plameny zničily střešní konstrukci a jednu z přízemních místností s klenutými stropy. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun, uchráněné hodnoty na majetku činí 2 miliony korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, nelze vyloučit ani úmyslné založení požáru neznámou osobou.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Rychnov nad Kněžnou

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-wob-

Sdílet