Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od jednoho traktoru začalo hořet pole, další traktor hořel po technické závadě

Profesionální a dobrovolní hasiči na Trutnovsku a Jičínsku zasahovali včera, 11.8. 2008 hned u dvou požárů. V prvním případě začalo od traktoru hořet strniště u Vlčic a poté vzplanul požár traktoru v obci Osek.

Profesionální a dobrovolní hasiči na Trutnovsku a Jičínsku zasahovali včera, 11.8. 2008 hned u dvou požárů. V prvním případě začalo od traktoru hořet strniště u Vlčic a poté vzplanul požár traktoru v obci Osek.<o:p>
</o:p>

požár Vlčice

Územní odbor Trutnov<o:p>
</o:p>

Od traktoru začalo hořet pole
Včera (11. srpna 2008) odpoledne došlo v obci Vlčice na Trutnovsku k požáru pole. Ten způsobil kámen, který se dostal do sekačky u traktoru při sekání strniště po obilí.
<o:p></o:p>
Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 14:28 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města a Vlčic. Po příjezdu na místo hořela posekaná sláma a strniště na poli. Kvůli silnému nárazovému větru se plameny rozšířily a zničily zhruba dva hektary pole. Požár vznikl při sekání strniště po obilí, kdy se do sekačky za traktorem dostal kus kamene. Třením kamene o kov došlo k jiskření a následnému vznícení slámy a strniště na poli. Hasiči požár lokalizovali jednu minutu po 15. hodině a uhasili za dalších osm minut. Požár poškodil sekačku a část kolového traktoru. Hmotná škoda na traktoru, sekačce a zničené slámě byla předběžně vyčíslena na 85 tisíc korun. Uchráněné hodnoty na traktoru činí 200 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Trutnov<o:p>
</o:p>

Územní odbor Jičín<o:p>
</o:p>

Závada způsobila požár traktoru
Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky vyjeli včera (11. srpna 2008) po 21. hodině k ohlášenému požáru traktoru v obci Osek. Při jízdě cestou z pole začalo hořet v motorovém prostoru traktoru. Požár se podařilo uhasit ručními hasicími přístroji ještě před příjezdem hasičů. Plameny poškodily celou kabinu a vybavení traktoru. Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.<o:p>
 </o:p>

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-wap-

Sdílet