Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Reflex bojuje za hasičku

Bývalá ústecká hasička LENKA ZEMANOVÁ (26) přijímala na tísňové lince hlášení požárů. Neuspokojovalo ji to, chtěla požáry hasit. Stát se první výjezdovou hasičkou v České republice ale nesměla. Nakonec musela hasičský sbor opustit.

Martin Krsek píše ve 28. vydání časopisu Reflex o zajímavém osudu mladé dívky, která nahlas projevila touhu stát se zásahovým hasičem. Určité informace se dostaly od tamních hasičů i do naší redakce. To, že nebylo vše zcela férové není papírově lehce prokazatelné, nicméně určitě v tomto případě není vše v pořádku.

Podle našich informací mělo jít o zcela neproblémovou, férovou holku, která svojí práci nijak neflákala. Mám pocit, že se zrovna takoví lidé od hasičů nevyhazují. Vyhazují se většinou tací, kteří prokáží schopnost zdravě vzdorovat, stát si pevně za svým názorem, popřípadě hledat pravdu tam, kde to zrovna není žádoucí. Mladá krev, která se nyní vlévá do hasičských sborů přinese mnoho nového. To je fakt, před kterým mnohé neubrání ani unáhlená výpověď.

Zde můžete číst článek, který je zveřejněn v časopisu reflex.

Foto: Reflex
Sdílet