Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za požár střechy statku v Jaroticích mohl špatný stav komína, zasahovalo pět jednotek

Škodu za 300 000 korun napáchal požár, který v Jaroticích zničil střechu místního statku. Hasiči svým zásahem uchránili majetek v hodnotě 1 000 000 korun.

Přestože zjišťování přesné příčiny vzniku požáru bude pokračovat ještě v průběhu následujícího dopoledne, vyšetřovatelé HZS ve spolupráci s policisty zatím jako pravděpodobnou příčinu vzniku požáru stanovili špatnou konstrukci jedné z částí komína.

Požár byl na tísňovou linku 112 ohlášen první březnový den dvě minuty po 19. hodině. Operační důstojníci na místo vyslali profesionální hasiče ze stanic Písek a Blatná a svolali jednotky SDH obcí Mirotice, Čimelice a Ostrovec.

Jednalo se o požár střechy statku v nedávné době zrekonstruovaného na zemědělskou usedlost, kde v přízemí byly stáje a v podkroví ubytovací prostor. Požár vzniknul v okolí kouřovodu, kde se mezistropními prostory dostal až na střešní konstrukci. Hasiči požár již během několika minut lokalizovali.

Pro úplnou likvidaci museli část střechy odkrýt a rozebrat. Že je požár zcela uhašen velitel zásahu nahlásil v 20:22 hodin. Poté se všechny zasahující jednotky postupně začaly vracet na své základny. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Sdílet