Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion zůstal ležet na boku

K dopravní nehodě nákladního automobilu u obce Březí na Domažlicku vyjížděla v úterý 12. srpna 2008 profesionální jednotka ze stanice Domažlice. Nehoda byla ohlášena ve 14.43 hodin. Kamion se po nehodě nacházel v příkopu za Draženovem směrem na Březí.

K dopravní nehodě nákladního automobilu u obce Březí na Domažlicku vyjížděla v úterý 12. srpna 2008 profesionální jednotka ze stanice Domažlice. Nehoda byla ohlášena ve 14.43 hodin. Kamion se po nehodě nacházel v příkopu za Draženovem směrem na Březí.

Na místě již zasahovala ZZS, která měla v péči lehce zraněného řidiče vozidla. Z havarovaného vozu unikal hydraulický olej do půdy. Hasiči proraženou nádrž provizorně zajistili tmelem a uniklý olej zlikvidovali pomocí sorbentu a místo úniku podložili sorbčními rohožemi.

K události byl povolán zástupce odboru životního prostředí, který nařídil viníkovi nehody zajistit likvidaci kontaminované zeminy. Na místo se dostavil nakladač, aby mohla být provedena překládka nákladu. Po příjezdu odtahové služby bylo vozidlo vyproštěno, což si vyžádalo asi dvacetiminutovou úplnou uzavírku komunikace, a naloženo na odtahový vůz.



Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje




-swo-

Sdílet