Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cisterna skončila na boku v poli

Dnes (13. srpna 2008) před půl devátou dopoledne došlo na silnici č. 11 ve směru z Hradce Králové na Prahu k dopravní nehodě cisterny. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou, dvě vozidla záchranné služby a Policie ČR.

Dnes (13. srpna 2008) před půl devátou dopoledne došlo na silnici č. 11 ve směru z Hradce Králové na Prahu k dopravní nehodě cisterny. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou, dvě vozidla záchranné služby a Policie ČR.

Cisterna s polskou poznávací značkou, převážející malinový sirup, havarovala za obcí Obědovice a skončila na boku v poli s kukuřicí. Řidič a spolujezdec byli zraněni a převezeni záchrannou službou do nemocnice.

Část obsahu cisterny (malinového sirupu) se rozlila do kukuřice. Ze dvou poškozených nádrží uniklo asi 200 litrů nafty, kterou hasiči ihned zachytávali do speciálních nádob. Na místo byl povolán chemický kontejner a kontejnerový nosič s nádobami na naftu, do kterých hasiči přečerpali zbývající obsah obou nádrží. Ropné látky se i přesto dostaly do půdy a na místo musel byl přivolán pracovník odboru životního prostředí. Ten rozhodl, že zasažená půda bude muset být odtěžena. Specializovaná firma s těžkou technikou ustavila havarovanou cisternu zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: centrální stanice Hradec Králové


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-
swo-

Sdílet