Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další požár v Klubíčku

Dne 15. 8. 2008 ve 4.37 hod. byl hasičům ohlášen požár v zábavním podniku KLUBÍČKO v Aši. Na místo události vyjeli hasiči ze stanic Aš, Cheb, dále dobrovolní hasiči z Plesné, Skalné, Hranic a Hazlova.

Dne 15. 8. 2008 ve 4.37 hod. byl hasičům ohlášen požár v zábavním podniku KLUBÍČKO v Aši. Na místo události vyjeli hasiči ze stanic Aš, Cheb, dále dobrovolní hasiči z Plesné, Skalné, Hranic a Hazlova. Postupně u požáru zasahovalo téměř 40 hasičů s 8 zásahovými cisternami. Vzhledem k počtu nasazených profesionálních hasičů, musely být na stanice Aš a Cheb povolány zálohy.

Po příjezdu hasiči zjistili, že je plameny zasažena většina střechy a v objektu, který měl být dnes slavnostně uveden do provozu, se nachází 6 tlakových lahví a 10 kg. PB láhev. V průběhu hašení je vynesli z objektu ven. V průběhu necelé hodiny dostali hasiči požár pod kontrolu a nadále už probíhaly dohašovací práce. Poté začali hasiči postupně rozebírat prohořelou část střechy, aby trámy neohrozily pádem nikoho uvnitř objektu. Tyto práce probíhají doposud.

Vzhledem k tomu, že je objekt v majetku města Aše a provozovatel ho má pouze v pronájmu, byl vyrozuměn i starosta města pan Mgr. Blažek, který se také na místo události dostavil. Škoda byla předběžně odhadnuta na 4 mil. Kč. a příčina požáru je v šetření. Jednou z vyšetřovacích verzí je nedbalost při zacházení s ohněm při opravě střechy, která včera probíhala.

V KLUBIČKU dnes nehořelo poprvé. K prvnímu požáru došlo 9. 5. 2008 a hasičům byl ohlášen v 8.35 hod. I tehdy zahořelo v půdním prostoru. Jako příčina požáru byla uvedena technická závada na elektroinstalaci zvukové aparatury, která byla umístěna v půdním prostoru. I tehdy byla ohněm poškozena střecha, i když v nesrovnatelně menší míře a škoda byla tehdy odhadnuta na 500 tis. Kč.

Ulistrační foto z požáru ve stejném podniku z května

info: HZS Karlovarského kraje

-kow-

Sdílet