Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Lounsku havaroval autobus s dětmi, zasahovalo šest hasičských jednotek

Ve středu, krátce po osmé hodině ráno, se na silnici I. třídy č. 7, poblíž Panenského Týnce, odehrála dopravní nehoda autobusu, který vezl děti a učitele ze Základní školy Vejprty na výlet do Prahy.

V autobusu cestovalo kromě řidiče 41 dětí a tři dospělé osoby. Řidič autobusu (53. ročník) dostal zřejmě na namrzlé vozovce smyk a havaroval mimo vozovku do pravého silničního příkopu, kde se převrátil na bok.

Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče busu, těžkému zranění jedné učitelky a těžkému zranění jednoho dítěte. Dále lehčí újmu na zdraví utrpělo 27 dětí a dvě učitelky, které byly převezeny k ošetření do nemocnic Středočeského a Ústeckého kraje.

Zdravotní stav řidiče, učitelky a dítěte je hodnocen jako vážný, s předběžnou délkou léčení více jak dva měsíce. U ostatních poškozených se jedná o lehčí zranění, drobné oděrky, tržné rány, odřeniny a pohmožděniny. Někteří zůstali hospitalizováni v příslušných nemocnicích, ostatní děti byly předány zákonným zástupcům.

Na místě nehody a v nemocnicích pomáhali poskytovat psychologickou pomoc dětem a rodičům krizoví interventi. U řidiče byla provedena orientační dechová zkouška s negativním výsledkem.

Hmotná škoda na autobusu byla předběžně odhadnuta na 3 miliony korun, škoda na dopravním značení a elektrické rozvodné skříni na cca 15 000 Kč. Příčiny a přesné okolnosti této nehody jsou nyní předmětem dalšího šetření lounských policistů.

Vzhledem k dalším nehodám na R7 byla silnice plně zprůjezdněna až krátce po 17. hodině. Policisté jich ten den na sedmičce šetřili dalších 15, kdy šest osob bylo při nich lehce zraněno a škoda se vyšplhala na cca 2 500 000 Kč.

nprap. Jaromíra Střelcová
Policie ČR
Sdílet