Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil nevyužívanou buňku v městské části Zlín – Malenovice, terén komplikoval pohyb techniky hasičů

V 11:13 hodin vyslal operační důstojník jednotky profesionálních hasičů ze stanic Zlín a Otrokovice na místo hlášeného požáru nevyužívaného objektu v areálu bývalého koupaliště v městské části Zlín – Malenovice. Současně byl vyhlášen požární poplach jednotkám hasičů města Zlína z Prštného a dobrovolných hasičů z Malenovic.

Jak bylo velitelem zásahu upřesněno, požár zachvátil jednu buňku v areálu koupaliště. Tu plameny zcela zničily. Rozšíření požáru na sousední objekt už hasiči zabránili.Celková likvidace požáru zabrala hasičům asi třicet minut.

Zásah jednotkám značně komplikoval rozbahněný terén a hustý porost náletové zeleně. Pro usnadnění pohybu těžké techniky museli hasiči část porostu pořezat pomocí motorové pily. V rozbahněném terénu jedna z cisteren zapadla. V první fázi se hasiči snažili cisternu odlehčit vypuštěním vody. To nepomohlo a velitel zásahu nechal na místo povolat vyprošťovací automobil ze stanice Otrokovice. Nakonec hasičů ale pomohli pracovníci z areálu blízké firmy, kteří na místo přijeli s traktory a cisternu vyprostili.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet