Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě bylo zraněno pět lidí

Pět lidí bylo dnes dopoledne zraněno při dopravní nehodě dvou vozidel u Rájce-Jestřebí na Blanensku. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Blansku a dobrovolná jednotka z Rájce.

Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 9.37 hodin, na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Blansku a dobrovolná jednotka z Rájce. Na mokré vozovce havarovala vozidla Mazda 626 a Škoda Favorit. Obě auta po srážce skončila v příkopu u silnice. Ve škodovce byli těžce zraněni tři lidé – 29letý řidič a dvě spolujezdkyně ve věku 42 a 55 let. Zraněného řidiče do nemocnice transportoval vrtulník letecké záchranné služby. V péči zdravotníků skočila také 31letá řidička mazdy a její dvouletá dcera. Ve vozidle Škoda Favorit byl také pes, kterého převzali strážníci městské policie v Rájci.

Ilustrační foto

Hasiči pomohli ze zdemolovaného auta vytáhnout řidiče škodovky. Muže uložili na nosítka, která zdravotníkům přenesli do sanitky a později na pole, kde přistál vrtulník. Na vozidlech hasiči udělali protipožární opatření, únik provozních kapalin z aut nebyl zjištěn. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči pomohli poškozená auta vytáhnout z příkopu a naložit k odtahu. Vozovku také uklidili od střepů a úlomků.

Info:por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet