Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch kotle v rodinném domě na Bruntálsku nikoho nezranil, způsobil pouze škody na majetku

O příslovečném štěstí v neštěstí mohou hovořit obyvatelé rodinného domu v obci Brantice na Bruntálsku. Dva senioři a jedna žena se nacházely v sobotu dopoledne v rodinném domě, ve kterém došlo k výbuchu kotle na tuhá paliva. Následky výbuchu naštěstí nezpůsobily žádné zranění osob, pouze materiální škody na domě a jeho vybavení.

V sobotu 12. března 2016, krátce před devátou hodinou dopoledne, přijali dispečeři operačního a informačního střediska hasičů tísňový hovor ohlašující výbuch kotle v rodinném domě v obci Brantice. Na místo události byly bezprostředně na to vyslány 4 hasičské jednotky, dvě jednotky profesionálních hasičů HZS Moravskoslezského kraje z Krnova a Bruntálu a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Krnova a Horního Benešova.

K výbuchu kotle na tuhá paliva došlo v dvoupodlažním rodinném domě. O značné síle výbuchu svědčí i způsobené škody. Výbuch kromě roztržení kotle způsobil poškození interiéru a konstrukcí domu, včetně vyražení dvou oken. V době výbuchu se jedna z obyvatelek nacházela v místnosti sousedící s místem výbuchu a výbuch jí způsobil šok.

Hasiči na místě uhasili menší požár, odpojili přívody elektřiny a plynu, zabezpečili místo výbuchu a posléze pomohli demontovat a vynést zničený kotel. Příčina výbuchu je v současné době v šetření.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet