Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil střechu rodinného domu

K rozsáhlému požáru střechy rodinného domu v obci Ohnišov vyjelo v noci ze čtvrtka (14. srpna 2008) na pátek (15. srpna 2008) pět hasičských jednotek. Požár byl na operační středisko ohlášen v 01:45 hodin.

K rozsáhlému požáru střechy rodinného domu v obci Ohnišov vyjelo v noci ze čtvrtka (14. srpna 2008) na pátek (15. srpna 2008) pět hasičských jednotek. Požár byl na operační středisko ohlášen v 01:45 hodin. Byl vyhlášen 2. stupeň poplachu a na místo postupně vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, dobrovolní hasiči z Ohnišova, Bohdašína, Nového Města nad Metují a Nového Hrádku.

Požár zasáhl celou plochu střechy domu. Plameny se rozšířily a zasáhly také podkrovní prostory. Hasičům se podařilo požár včas lokalizovat a zabránili tak rozšíření požáru do přízemí domu. Místní dobrovolní hasiči zřídili čerpací stanoviště na potoce a vodu kyvadlově dodávali do cisteren. Požár se podařilo lokalizovat v 02:12 hodin. Do ranních hodin na požářiště dohlížela místní jednotka dobrovolných hasičů. Požár se podařilo zlikvidovat v 10:15 hodin. Při požáru byla zničena střecha a veškeré uskladněné věci v podkroví, včetně počítačového vybavení, nábytku, ošacení atd. Hmotná škoda byla majitelem domu odhadnuta na 350 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou nadále předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Rychnov nad Kněžnou

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet