Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodu nepřežili motorkář a řidička auta

Dva lidé dnes odpoledne zemřeli při dopravní nehodě motocyklu a osobního vozidla u Blučiny na Brněnsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 17.33 hodin, na místo vyjely dvě jednotky hasičů ze stanic v Židlochovicích a Hustopečích.

Dva lidé dnes odpoledne zemřeli při dopravní nehodě motocyklu a osobního vozidla u Blučiny na Brněnsku.

Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 17.33 hodin, na místo vyjely dvě jednotky hasičů ze stanic v Židlochovicích a Hustopečích. Na silnici č. 416 za výjezdem z 11. kilometru dálnice D2 ve směru do obce Měnín havaroval motocykl Honda DBR a osobní vozidlo Renault Clio. Auto se zřejmě otáčelo, při tomto manévru do něj z levého boku narazil motocykl, předjíždějící další vozidla. Auto motocykl odtlačil do vzdálenosti několik metrů. Při střetu na místě zemřel 27letý řidič hondy, nehodu nepřežila také 59letá řidička renaultu. Při příjezdu hasičů na místě zasahovaly osádky sanitních vozů ZZS a vrtulník letecké záchranné služby. Lékař však konstatoval, že oba účastníci nehody zemřeli.

Hasiči zajistili místo nehody, do příjezdu policistů uzavřeli silnici a na obou vozidlech udělali protipožární opatření. U motocyklu sorbetem zasypali louži vyteklého paliva. Po vyšetření a zadokumentování nehody dopravními policisty a dalšími orgány hasiči krátce před 20. hodinou z vozidla Renault Clio pomocí hydraulického nářadí vyprostili zaklíněné tělo řidičky. Ze silnice odstranili použitý sorbent a vozidla pomohli naložit k odtahu. Z vozovky hasiči uklidili střepy a úlomky plastů a ve 20.27 hodin ukončili zásah. Silnice č. 416 byla od výjezdu z dálnice k obci Měnín po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody uzavřena.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Ilustrační foto - typ motorky, denní doba, situace u události ani ostatní skutečnosti nemusí odpovíd

-kow-

Sdílet