Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva lidé zůstali zaklíněni po nehodě osobního automobilu v Mostech u Jablunkova, jeden z nich zemřel

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v úterý 15. března večer u smrtelné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Ve dvaadvacet hodin přijali operátoři ZZS tísňové volání – svědkyně nahlásila havárii vozidla, které mělo narazit do železničního viaduktu v Mostech u Jablunkova. Na místo okamžitě vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci a třinecký tým RLP. První záchranáři byli u postižených během sedmi minut od nahlášení.

Třiadvacetiletý muž, který v automobilu cestoval, zůstal zaklíněn v jeho útrobách a utrpěl smrtelná zranění. Podlehl jim ještě před příjezdem záchranářů, kteří mu již nemohli pomoci.

O dva roky starší pacient byl rovněž zaklíněn a vyprostit jej museli přivolaní hasiči. Jeho stav se rychle zhoršoval a život postiženého byl v přímém ohrožení. Zasahující lékařka u něj zjistila mnohočetná poranění, a to v oblasti hlavy, dolních končetin a břicha.

Záchranáři museli zajistit mužovo dýchání pomocí intubace a přístrojem řízené ventilace, zavedli tři žilní vstupy a zahájili podávání potřebných léků. Pacient byl uložen do vakuové matrace a transportován do zdravotnického zařízení. Z důvodu neletových klimatických podmínek jej na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice transportovala pozemní posádka.

Foto: Hasiči Mosty u Jablunkova
PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet