Středa 1. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na lůžkovém oddělení mostecké nemocnice hořelo, požár úmyslně způsobila patnáctiletá divka

Drama se ve středu večer odehrálo na uzavřeném lůžkovém dětském oddělení mostecké nemocnice, kde ve 4. patře jedna z psychicky nemocných dívek zapalovačem zapálila nemocniční lůžku. Plameny pohltily peřinu a matraci. Naštěstí včas zasáhly zdravotní sestřičky, kterým se požár podařilo uhasit ještě před příjezdem jednotky profesionálních mosteckých hasičů. Na místě zasahovali i policisté a strážníci.

Incident na dětském oddělení mostecké nemocnice potvrdila krajská policejní mluvčí Jana Slámová s tím, že při požáru nemocničního lůžka naštěstí nikdo nebyl zraněn. Hasiči na místo povolali i automobilový žebřík a dvě cisterny. Připraveni byli posléze i odvětrat oddělení pomocí ventilátoru. Požár uhasil včas zdravotnický personál.

Jak se podařilo reportérům zpravodajského serveru e-mostecko.cz na místě zjistit, požár založila patnáctiletá dívka. Má jít o stejnou slečnu, která se v týdnu opakovaně pokoušela spáchat sebevraždu skokem ze silničního mostu u vlakového nádraží a posléze i u děkanského kostela. Policisté pak dívku převezli do mostecké nemocnice. Tam se ve středu před dvaadvacátou hodinou pokusila zapalovačem podpálit postel.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet