Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě se zranilo šest osob

Dne 19. srpna 2008 v 7.40 hodin byli svitavští hasiči přivoláni k dopravní nehodě, která se stala ve Svitavách, v ulici Pražská. Jednalo se o střet dvou osobních vozidel Toyota a Peugeot 406. Při nehodě utrpělo zranění šest osob.

Dne 19. srpna 2008 v 7.40 hodin byli svitavští hasiči přivoláni k dopravní nehodě, která se stala ve Svitavách, v ulici Pražská. Jednalo se o střet dvou osobních vozidel Toyota a Peugeot 406. Při nehodě utrpělo zranění šest osob. Hasiči na místě události zajistili vozidla proti požáru a zamezili úniku provozních náplní. Hasiči vyčkali až událost zadokumentují policisté a poté naložili havarované automobily na vozidlo odtahové služby.

V 8.45 hodin zasahovali hasiči ze stanice v Moravské Třebové u požáru dodávkového vozidla Fiat Ducato v Nové ulici. Po zaparkování a vystoupení z vozu se, dle slov majitele vozidla, začalo kouřit z palubní desky. Majitel dodávky se snažil doběhnout k sousedům pro hasicí přístroj, ale než se vrátil, byla celá kabina již v plamenech. Požár zlikvidovali až hasiči, a to v 8.59 hodin. Na místo události se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že došlo k závadě na elektroinstalaci vozidla. Přímá škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně stanovena na 80 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.

Ilustrační foto Petr Svoboda

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje



-swo-

Sdílet