Čtvrtek 19. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zřejmě od výfuku automobilu začalo hořet pole s obilím

Dnes (19. srpna 2008) došlo v obci Popovice na Jičínsku k požáru strniště a obilí, který zřejmě způsobil osobní vůz. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 10:43 hodin dopoledne.

Dnes (19. srpna 2008) došlo v obci Popovice na Jičínsku k požáru strniště a obilí, který zřejmě způsobil osobní vůz. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 10:43 hodin dopoledne. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína, dále dobrovolní hasiči z Jičína, Valdic, Železnice a Starého Místa s technickým automobilem a celkem osmi cisternami.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že v poli hoří osobní vozidlo Š Octavia. Plameny se rychle rozšířily také na pole s obilím a strniště. Hasiči ihned začali s hašením jak vozidla, tak zasažené plochy pole. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 11:33 hodin a uhasili ve 12:52 hodin. Celkem byly zničeny 3 hektary strniště a 1,5 hektaru obilí ve výši 50 tisíc korun. Hmotná škoda na zničeném vozidle byla vyčíslena na 450 tisíc korun. Požár s největší pravděpodobností vznikl od výfuku osobního vozidla, které projíždělo vyschlým polem. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Ilustrační foto Milan Pacík HZS Praha

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet