Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič si chtěl zkrátit cestu lesem mezi Chlumcem nad Cidlinou a Lovčicemi, z vozidla zůstal jen ohořelý vrak

Službu konající operační důstojník přijal krátce po 20. hodině na tísňovou linku policie volání o pomoc. Volající policistovi sděloval, že mezi Chlumcem nad Cidlinou a Lovčicemi, poblíž nějaké železniční tratě, mu prý hoří automobil.

Do akce se proto kromě policistů zapojili také hasiči, kteří společně vyrazili na místo. Mezi tím bylo zjištěno přesné místo události, které se nacházelo v katastru obce Lovčice a dále, že oznamovatel je mimo vozidlo a naštěstí nezraněn.

Pětatřicetiletý řidič osobního vozidla zn. BMW 523i (barva modrá metalíza), mířící směr Praha, na místě uvedl, že si chtěl zkrátit cestu k silnici I. třídy č. 11 lesem. Na lesní cestě však narazil na překážku – závoru, kvůli které nemohl pokračovat dál. Chtěl proto vozidlo otočit a při manévru zapadl.

Při dalších pokusech o vyjetí chytlo od rozpáleného motoru listí a následně i vozidlo, které kompletně shořelo. Předběžná škoda činí více než půl milionu korun.

U události zasahovali novobydžovští profesionální hasiči spolu s dobrovolnými hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Hasiči na dohašení vozidla nasadili proud C s pěnou.

Alena Kuthanová, DiS., HZS Královéhradeckého kraje

Protože se jedná o škodní události, nebude případ dále vyšetřován. Vrak ohořelého vozidla řidič nechal odtáhnout.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Policie ČR

Foto: HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet